Карантината за Цвети в Мелбърн свърши

Людмила Самсонова е съперничка на пловдивчанката в първия кръг на подгряващия турнир, възможен е мач и срещу Серина Уилямс

Цветана Пиронкова заяви, че няма търпение да свърши периода на карантина в Мелбърн и да се завърне на тенис кортовете.

Днес е последният ден от задължителната карантина на тенисистите, които са в Мелбърн и ще вземат участие на Australian Open.

“Доста съм развълнувана, защото от утре ще имаме възможност да се предвижваме свободно в града, както и да тренираме, когато и по колкото поискаме на кортовете в Мелбърн Парк. От други ден започва и подгряващият турнир преди Australian Open, на който аз ще взема участие. Нямам търпение и се вълнувам”, коментира Пиронкова в Instagram.

Рускинята Людмила Самсонова ще бъде съперничка на Цвети в първия кръг на WTA 500 турнира „Yarra Valley Classic“.

Именно Самсонова бе първата съперничка на българката след завръщането ѝ на корта – в първия кръг на US Open Пиронкова победи с 6:2, 6:3.

Любопитен факт е, че в първите три кръга Пиронкова може да срещне изцяло състезателки, с които игра в Ню Йорк преди няколко месеца. При победа над Самсонова във втори кръг я очаква почиващата на старта Дона Векич. Хърватката също бе победена от Пиронкова на US Open с 6:4, 6:1.

В трети кръг пък ни очаква потенциален сблъсък срещу Серина Уилямс, оято ще започне участието си от втори кръг с мач срещу Виктория Кузмова или Дария Гаврилова.

Всичко това е във втората четвъртина на схемата, където топ поставена е №3 Каролина Плишкова.

Източници: dsport, tenniskafe.com

Подобни статии

Top