Карантиниран, върнал се от Германия, се разходи из ромската махала на село Калековец

Семейството му опитало да излъже полицията, служителите на реда го спипали по улиците на махалата

Полицията в Труд установи 31-годишен под карантина, който се разхождал в ромската махала на Калековец, където живеят около 1500 души. Случаят е от съботния ден и за него съобщиха от ОДМВР – Пловдив.

Мъжът се прибрал с полет от Германия на 22 март. Още на летището в София е поставен под карантина. Нея той трябвало да спазва на постоянния си адрес в ромската махала на село Калековец, където живеели родителите му. В първата от проверките карантинираният мъж е открит на адреса си, съставен му е протокол за предупреждение да спазва карантината.

При последваща проверка от автопатрул на РУ Труд, обаче, родителите на мъжа се опитали да прикрият факта, че сина им не е в къщата. Самият той пък е установен да се разхожда в махалата.

Случаят е докладван на дежурен прокурор и е започнато бързо производство за престъпление по чл.355 от НК. Припомням, че също в събота бе образувано още едно досъдебно производство за същото нарушение срещу 42-годишна жителка на Труд, на която карантината изтича след два дни.

Подобни статии

Top