Карат под охрана три ченгета, спъвали съдебен процес

Ченгетата не се явяват за втори път по делото като свидетели

Водят принудително в съда трима полицаи, тъй като за втори път не се явяват по делото срещу бившия зам.-началник на Трето РУ Стоян Павлов. Това разпореди съдия Михаела Добрева, ако трите ченгета не се появят на следващото заседание, което бе насрочено за 4 февруари догодина. Служителите на реда трябваше да свидетелстват днес срещу бившия полицейски шеф, но се оказа, че за втори път са служебно ангажирани и не могат да дойдат. Писма за това са постъпили в деловодството на съда от преките им началници в сектор ПОППВОО на ОДМВР.

Затова съдия Добрева поиска доказателства, че тримата униформени са били заети и разпореди началниците им да бъда уведомени, че при следващо неявяване, ще бъда доведени принудително в съдебната зала и ще бъдат глобени.

В съдебната зала не се яви и четвърти свидетел – Димитър Рангелов. Според показанията на свидетели по делото той е бил връзката между Павлов и 66-годишния Калин Димитров, който е трябвало да предаде подкупа на полицейския началник. На делото днес адвокатите на полицая Красимир Елдъров и Георги Кутрянски настояха той да бъде обявен за общонационално издирване и това беше направено. Оказа се, че Рангелов не може да бъде открит на адресите и телефоните, посочени по делото и затова ще бъде дирен в цялата страна.

Припомняме, че Стоян Павлов беше обвинен в това, че на 4 октомври 2017 година е взел 300 лева рушвет от мулета, участвали в серия от крупни измами. Началникът на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ бе арестуван зрелищно, след подаден сигнал в прокуратурата.

300 лв. рушвет за полицейският шеф от Трето РУ от измамници (ВИДЕО)

Подобни статии

Top