Кардиф фаворит да приеме боя между Кобрата и Джошуа

Уелски бизнесмен е готов да прибави 1 милион евро към наградния фонд от 10 млн.

Боят между световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и Кубрат Пулев по всяка вероятност ще се проведе в Кардиф. Това обяви промоутърът на британеца Еди Хърн в интервю за Skysports.

Джошуа трябваше да защитава титлите си в реванш срещу Владимир Кличко, но украинецът реши да прекрати активната си спортна кариера. Хърн е сигурен, че следващият мач ке бъде срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за титлата във версия IBF.

Преди няколко дни той обяви, че вариантите за мача са два – Лас Вегас и Кардиф, а шансовете са 50:50. Сега обаче мнението му е, че фаворит е уелският град.

„Мачът ще е с Курбат Пулев, който е претендент вече 12 месеца. Това беше решено още преди евентуален реванш срещу Кличко. Въпросът е само дали ще е в Кардиф или в Лас Вегас. Ще го решим до края на седмицата. Засега изглежда, че 28 октомври на стадион „Милениъм“ е фаворит, но има още за решаване“, заяви Еди Хърн.

Основната причина за това е уелски бизнесмен, който е готов да прибави още 1 милион евро към наградния фонд. Той засега е около 10 милиона евро, от които Кобрата ще прибере 30 процента.

Снимка: skysports.com

Подобни статии

Top