Карлово отпразнува 24 май (СНИМКИ) - DC news

Карлово отпразнува 24 май (СНИМКИ)

Празнуваме 24 май!  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура

Празничното отбелязване на 24 май се проведе на площад „Васил Левски“ в гр. Карлово. Стотици граждани присъстваха на празника, който община Карлово организира с участието на певчески, фолклорни и мажоретни състави от общинските училища. Тържествено слово, посветено на днешния ден, произнесе председателят на Общински съвет Карлово – Доньо Тодоров.

„Както по време на Възраждането, така и днес най-важна е свободата на духа. Нея никой не получава даром и завинаги. Тя се отвоюва ден след ден със знание срещу невежеството, с кураж срещу лъжата, с характер срещу натиска. По пътя на духа и знанието, всички ние – българите имаме една щастлива орис – нашият език…Убеден съм, че народ, който от векове съзидава слово и гори светлина, тепърва ще има какво да даде на света. Дълбок поклон пред святото дело на българския учител, признателност към всички, неподвластни на невежеството, приели просветата, културата, науката и прогреса за своя пътеводна светлина. Успех към светлия път на знанието на вас, скъпи ученици! Честит празник“! – Това бяха част от неговите думи, произнесени в празничния ден.

На тържеството присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-областният управител Лъчезар Бакърджиев, заместник-кметовете и секретарят на общината, директори на училища, учители, културни и просветни дейци, ученици и граждани.

В програмата участваха ученици от: СУ „Васил Левски“, СУ „Христо Проданов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Райно Попович“, ОУ „Васил Левски“ с. Ведраре и ТА „Розова долина“ към НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

Подобни статии

Top