Карловски полицаи помагат с храна и лекарства на възрастни хора

14 души под карантина в подбалканския град

Карловски полицаи са извършили обход и са проверили домовете на 60 самотно живеещи възрастни хора в нужда и са разговаряли с тях. Идеята е на ръководството на полицейското управление в Карлово, като целта е да се подпомогнат възрастните хора.

Оказало се, че над 10 от тях имат нужда от лекарства от първа необходимост и храна. Четирима души пък се нуждаели от социални услуги, които ще им бъдат осигурени от общината. Изготвени са четири сигнални писма до други институции за специфичните им нужди.

След направените заявки, служителите от осемте екипа на районното управление доставиха продуктите и лекарствата до домовете на възрастните хора.

„Тези хора са мои спасители! Благодаря им!“, каза през сълзи 53-годишният Ганчо от Карлово, който е прикован към инвалидната количка и е диабетик. Възрастният човек беше много развълнуван от жеста на униформените, които му донесоха пакетирана храна.

75-годишната Донка Китанова е от карловското село Певците. Жената се грижи за своята 96-годишна майка. Децата й са в Англия и Италия, няма кой да й помогне. Затова днес тя беше много благодарна на полицаите.

Полицията в региона следи дали се спазват хигиенно-санитарните норми и режима на достъп до отворените аптеки, дрогерии и хипермаркети. Проверяват се централните градски части, парковете на открито, в които се събират хора, детските площадки на открито, както и ромските махали.

На територията на райнонното управление до вчера е имало 14 души под карантина, като в първите дни на препоръката км гражданите да не напускат жилищата, полицейските служители не са констатирали нарушения. От карловската полиция ще продължават да следят за спазването на обществения ред и въведените забрани.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top