Карловският кмет и шефът на карловската пожарна - пожарникари на годината (СНИМКИ) - DC news

Карловският кмет и шефът на карловската пожарна – пожарникари на годината (СНИМКИ)

Колективна награда бе връчена на сектор „Специализирани оперативни дейности“ за спасяването на хората в село Богдан по време на пороя

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и началникът на карловската пожарна гл. инспектор Тоню Чалъмов бяха отличени с наградата Пожарникар на годината за 2022-ра година в Пловдивско. Това стана на тържествена церемония в Градския дом на културата „Борис Христов“ под тепетата.

И тази година огнеборците, доказали своя професионализъм и показали смелост, доблест и личен пример, бяха отличени с престижните звания.

 

Шефът на пожарната в Карлово бе отличен заради проявеното изключително себеотрицание при ликвидирането на последиците в наводнените села Богдан, Каравелово, Слатина и Столетово и за съществен личен принос към издигане престижа на професията на пожарникарите и спасителите. Припомняме, че карловските огнеборци бяха на първа линия при спасяването на човешките животи в пострадалите от пороя населени места.  Като ръководител на екипа на РСПБЗН-Карлово гл. инспектор Чалъмов получи отличието „комплексен победител“.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов

пък бе отличен за конкретен и съществен принос за повишаване на пожарната безопасност и защитата на населението с награда в категорията „Партньори“. Тази година община Карлово преживя най-мащабното природно бедствие в България за последния половин век. Всеотдайната му работа на терен, координацията между Кризисен щаб, институции, огнеборци, спасители и обикновени хора, показаха умението му за отлично партньорство със службите за пожарна безопасност и защита на населението, като това помогна за решаването на проблеми, касаещи живота, здравето и безопасността на много хора и служители на ПБЗН в област Пловдив. Кабаиванов получи почетен плакет отдиректора РДПБЗН-Пловдив – комисар Георги Мангараков.

1 2 3

Подобни статии

Top