Карловският съд остави в ареста бизнесмена Иван Минков и авера му Стоян Стоянов-Вампира

Двете нарколаборатории бяха разкрити от Карловската полиция

Карловският районен съд остави в ареста бизнесмена Иван Минков, собственик на цеха в Клисура, в който беше открита модерна нарколаборатория за отглеждане на марихуана и собственика на другата разбита лаборатория в пазарджишкото село Звъничево – Стоян Стоянов, с прякор Вампира.

Синът на бившия шеф на фармацефтична компания сред арестуваните в Пловдивско

46-годишният Минков, който е син на известния карловски бизнесмен Минко Минков, собственик на „Шато Копса“ и бивш изпълнителен директор на „Софарма“, е обвинен в това, че е отглеждал противозаконно канабис без разрешително. Същото е обвинението и спрямо 39-годишния Стоян Стоянов.

Четирима в ареста заради отглеждане на марихуана (СНИМКИ)

За Минков обвинението е, че отглеждал 675 растения канабис в бившия мебелен завод „Богдан мебел“ в гр. Клисура, а за Стоянов – 47 растения канабис в помещение в с. Звъничево, обл. Пазарджик. Двете нарколаборатории бяха разкрити от служители на ОД на МВР – Пловдив – РУ – Карлово, като действията по разследването са съгласувани с Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово.

Наемателите на цеха, в който била нарколабораторията в Клисура, избягали в чужбина (СНИМКИ/ВИДЕО)

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от двамата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от двамата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, за което е насрочено открито заседание на 08.04.2021 г. в 15:30 часа

Подобни статии

Top