Карнавален парад затваря ул. „Иван Вазов“ тази вечер за час - DC news

Карнавален парад затваря ул. „Иван Вазов“ тази вечер за час

Улицата ще бъде затворена за времето от 18:30 до 19:30 часа

Карнавален парад затваря ул. „Иван Вазов“ тази вечер за час, съобщиха от община Пловдив. 6Fest кани пловдивчани и гостите на града, маскирани и облечени в карнавални костюми, да се включат в танцово-карнавалния празник.

Парадът ще тръгне в 19:00 ч. от МБАЛ „Свети Мина“, при кръговото кръстовище на жп гарата и ще се движи в посока Главната. По ул. „Иван Вазов“ ще бъде танцовата част от парада – ще има мобилно озвучаване, както подобава на стрийт парад. Автомобилното движение по улица “Иван Вазов” ще бъде временно спряно от 18:30 ч. до 19:30 ч. за преминаването на шествието.

Парадът ще бъде предвождан от Театър на огъня и сенките Fireter и техния 10-метров дракон, напътстван от артисти на кокили. Ще видим и танцьорите от  хип-хоп класовете на 6Fest от същата сутрин. Групите от Пловдив The Center и Dance Homе ще изиграят собствени хореографии.

Парадът ще продължи от площад “Централен” по ул. “Княз Александър І” (Главната) до Джумая джамия. Това ще бъде цирково-карнавалната му част, защото към Fireter и техния дракон ще се присъединят и артисти на кокили, клоуни и мимове от Пътуващ театър “Скрин”.

Когато шествието стигне до Джумая, артистите на театър “Скрин” ще увлекат по пътя си и публиката, за да гледа техния цирков спектакъл. Мястото е ул. “Райко Даскалов” (Малката Главна), пред бившата сграда на БНБ, а ориентировъчният начален час – 20:00 ч.

Движението на пътни превозни средства по ул. „Иван Вазов“ ще бъде спряно за времето от 18:30 до 19:30 часа, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Затварянето на улицата от бул. „Руски“ до площад „Централен“ се налага, тъй заради преминаването на танцово-карнавалния парад. Атрактивното шествие ще продължи по Главната улица до Римския стадион.

На 21 май преди танцово-карнавалния парад всеки желаещ може да се включи в откритите класове по хип-хоп и брейк на Emotion dance, Dance Home, Sleepwalking, The Center (Пловдив и Велико Търново). Класовете са от 11:00 до 17:00 ч. на Акведукта на парк “Бунарджика”.

Top