Кърпят дупки по улиците в Асеновград преди зимата

Близо 1300 квадратни метра дупки ще бъдат запълнени

с асфалтова смес преди началото на студените месеци в Асеновград. Ремонтите са текущи и  ще струват около 100 хиляди лева на хазната, съобщи инж. Петър Бояджиев, заместник-кмет по строителството в Общината.

„ Кърпежите ще се правят по метода „печ-матик”. Решението е временно и няма да реши проблема с лошото състояние на голяма част от уличната мрежа в града. Тези пари няма да ни стигнат, но ще запълним дупките по най-разбитите и натоварени отсечки , за да може да подготвим основни улици за зимата”, допълни зам.-кметът.

Кърпежите започват още в първите дни на ноември.

Ще бъдат ремонтирани 20 улици в целия град. Приоритетно ще се кърпят най-натоварените участъци.

Най-много пари за ремонт ще глътне улица „Захари Стоянов”, която е и най-големият обект, включен в поръчката“, каза инж. Петър Бояджиев. Отсечката стана изключително натоварена, след като вече повече от шест месеца успоредният булевард „ Александър Стамболийски” е затворен за движение, заради Водния цикъл. Там изкърпването на зейналите 350 квадрата дупки ще струва 24 хиляди лева.

Възстановяване на пътната настилка ще бъде направено още по  „Драгоман”, „Христо Смирненски” и „Кап. Петко Войвода”, както и на улиците „Брегалница”, „Кирил и Методий”, „Георги Данчов” и „Павел Костов”. Разбитите участъци там са малко над хиляда квадрата, обобщи ресорният заместник-кмет Бояджиев.

Подобни статии

Top