Картина на Цанко Лавренов краси корицата на новия календар на Историческия музей

Посветен е на Европейската столица на културата

Директорът на Историческият музей в Пловдив Стефан Шивачев представи днес пред журналисти календара на музея за 2019-та година. Той е посветен на събитията за Европейската столица на културата „Пловдив – 2019“, съобщи Шивачев.

Илюстрациите на всяка страница са така подбрани, че да е ясно, че са посветени на историческите моменти, представящи културата на града, директорът на музея.

На корицата на календара е отпечатана най-известната картина на Цанко Лавренов „Старинен Пловдив“. Илюстрацията за месец януари е посветена на възрожденските симетрични къщи в Стария град. Следват храмовете на Пловдив, образованието и книгоиздаването под тепетата, честването за първи път в страната на светите братя Кирил и Методий, библиотечното дело, пловдивската художествена школа от 19-ти и 20-ти век, театърът и оперното изкуство, както и културният живот в града.

Календарът струва 9 лева. Той може да бъде закупен в Историческия музей и останалите му бази, както и в туристическите информационни центрове. Освен това ще бъде раздаден и на всички официални институции у нас.

Подобни статии

Top