Рисунка нареди шестокласника Влади до полицаите на годината (СНИМКИ)

Владимир Димитров е възпитаник на пловдивското ОУ „Васил Петлешков“. Той е големият победител в Националния конкурс „Аз и моето полицейско управление“

Пловдивска звездичка изгря на церемонията по връчване на наградите „Полицай на годината“. Шестокласникът от ОУ „Васил Петлешков“ Владимир Димитров е големият победител в националния конкурс за рисунка „Аз и моето полицейско управление“. Първото място пък го нареди до полицейския елит на България – министър, заместници, шефове на областни дирекции, прокурори, достойни граждани, отличени заради смелостта си….

В работата по творбата младият художник среща мотиватор в лицето на своя учител Иван Попов. „Сега Влади е много щастлив. Ще продължава да развива талантите си“, споделиха не по-малко щастливите му родители след награждаването.

По-късно общо стоте рисунки на участниците в конкурса бяха пуснати на търг и 61 от тях – продадени, разказаха на свой ред от полицията. Събраните средства са в размер на 4190 лева и ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.  Конкурсът „Аз и моето полицейско управление“ е част от Националната програма „Детско полицейско управление“, която се реализира от няколко години насам. Тържествената церемония „Полицай на годината“ пък се провежда за 26-ти път.

Снимки: Лични и МВР

Подобни статии

Top