Картини на млада художничка връщат радостта на болни деца в Асеновград(СНИМКИ и ВИДЕО)

Проектът „Подари усмивка с анимационен герой“  е на 14-годишната ученичка Ирина Павлова

Анимационните герои Пинко Розовата Пантера и тримата глупаци от днес ще освежават болничното пространство на Детското отделение в МБАЛ -Асеновград.

Проектът „Подари усмивка с анимационен герой“  е на 14-годишната Ирина Павлова. Идеята на талантливото момиче да рисува благотворително за болницата в Асеновград се появила спонтанно, когато се наложило дълго време да посещава лечебно заведение, заради свой близък.

Мрачното и сиво пространство в болничната сграда накарали тийнеджърката да преосмисли приоритетите си и да измисли вариант, с който да вдъхне нов живот в лечебницата и да създаде радост и надежда на  пациентите. А първите рисунки са  специално подготвени за МБАЛ-Асеновград.

Рисуването винаги е било част от живота на Ирина. Въоръжена с четка, бои и фантазии, образите оживяват върху белия лист. А картините й са цветни, интересни, нестандартни, весели, създаващи настроение. „Надявам се, че тези картини ще разведрят и тонизират нашите малки пациенти и те да се възстановяват по-бързо“, каза д-р Иван Червенков, който лично прие подаръка.

След петнайсет дни Ирина за първи път ще прекрачи прага на Художествената гимназия в Пловдив, като неин възпитаник. Идеята й е да прикани своите съученици от училището също да се включат в благородната кауза и да рисуват, за да подаряват усмивки в болници из цяла Пловдивска област.

 

Подобни статии

Top