Картините на ученици от художествената гимназия вече красят стените на КОЦ-Пловдив

Идеята е на психолога на онкоцентъра Елена Атанасова

Ръководството на Комплексния онкологичен център в Пловдив представя днес във Втора база /бул. „Ал. Стамболийски” 2 А/  картините на млади творци от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. 50-те на брой творби са поставени вече в болничните стаи и фоайетата на двете бази на най-големия Онкоцентър в Южна България.

Припомняме ви, че идеята за създаването им е на психолога на онкоцентъра Елена Атанасова и е осъществена със съдействието на фондация „Грижа за живот – България”, учредена в Пловдив от млада жена, преминала през всички изпитания на онкологичното заболяване и лечение, чиято кауза е чрез организацията да помага на всички пациенти с ракови заболявания. Това е нейното първо добро дело в името на онкоболните като целта е да се създаде повече уют за тях, докато се намират в болнична обстановка.

Идеята за картините беше приета безусловно от директора на гимназията Светлозар Чавдаров и младите творци и подкрепена напълно от ръководството на КОЦ – Пловдив и неговия управител д-р Парашкев Цветков. По този начин се финализира няколкомесечен труд, със съдействието на фондацията. Проектът вече работи и чрез него ще се подобри качеството на лечението, тъй като психоемоционалното състояние върви едновременно с медицинската част на терапията.

Подобни статии

Top