Кървава луна във вторник, ще сбъдва желания - DC news

Кървава луна във вторник, ще сбъдва желания

Лунното затъмнение може да се наблюдава безопасно с невъоръжено око

Следващата седмица наблюдателите на небето на четири континента ще имат възможност да наблюдават последното пълно лунно затъмнение от три години насам, предаде БГНЕС, цитирайки NBS.

Затъмнението ще се случи във вторник, като Луната ще стане кървавочервена, когато навлезе в сянката на Земята. Небесното шоу ще бъде видимо за зрителите в Северна и Централна Америка, Азия, Австралия, тихоокеанските острови и части от Южна Америка.

Лунните затъмнения настъпват, когато Луната, Земята и Слънцето са в една линия и Луната преминава в сянката на Земята. Пълните лунни затъмнения понякога са известни като кървави луни заради драматичното оцветяване, причинено от земната атмосфера, която разпръсква светлината от Слънцето и я запраща към Луната.

След затъмнението във вторник следващото пълно лунно затъмнение ще се повтори едва на 14 март 2025 г., според НАСА.

Луната ще започне да навлиза във външната част на сянката на Земята в 3:02 ч. източно лятно време.

С напредването на частичното затъмнение ще изглежда, че от лунния диск се отхапва, твърдят от НАСА.

Пълното затъмнение ще продължи от 5:17 ч. до 6:42 ч. източно лятно време. През това време Луната ще изглежда медночервена на цвят.

Ако метеорологичните условия позволяват, хората в Хавай и Аляска ще имат възможност да видят всеки етап от небесното шоу, докато то се развива.

За разлика от слънчевите затъмнения, лунното затъмнение може да се наблюдава безопасно с невъоръжено око. Наблюдателите на небето могат дори да използват бинокли и телескопи за по-драматични гледки.

„Ако искате да направите снимка, използвайте фотоапарат на статив с експозиция от поне няколко секунди“, казват служители на НАСА.

Въпреки че следващото пълно лунно затъмнение ще се случи едва през март 2025 г., т.нар. полулунно затъмнение – когато слабата външна сянка на Земята пада върху лицето на Луната – ще се случи през май следващата година, последвано от частично лунно затъмнение през октомври 2023 г.

Космическото явление няма да бъде видимо от територията на България, но се знае, че пикът му ще се случи точно в 13 часа на обяд. Вечерта месечината ще се вижда като кървава.

Пълното лунно затъмнение на 8 ноември има силата да сбъдва желания.

Метафизици разкриха, че подредбата на Слънцето, Земята и Луната на една линия ще отдели невидима квантова сила, която може да материализира човешките мечти.

Според нашумял напоследък ритуал желанията се пишат на листче, а 2-3 дни преди настъпване на затъмнението и в деня му (идния вторник) се изричат на глас, пише Телеграф.

Така човек може да се освободи от вреден навик като тютюнопушене или наркотици, както и да си намери половинка в живота. „Енергията, отделена по време на затъмнението, ще ускори този процес“, обяснява астрометафизикът Зорница Гетова.

Според астрологията последното за годината затъмнение ще ориса представителите на 12-те астрологични знака със съдбоносни събития. Те ще се случват в рамките на близките 2-3 месеца до половин година.

Представителите на зодия Телец трябва да внимават, тъй като точно в техния знак настъпва космическата сватба между Слънцето и Луната.

Всъщност всичко ще зависи от индивидуалния хороскоп на човека, но в генерален план ветровете на Съдбата ще опъват платната на Близнаци, Раци, Скорпиони и Водолеи, давайки им здраве и добри възможности на всички фронтове.

Снимка: iStock

Подобни статии

Top