Кървава трагедия в Сандански, майка уби двете си деца – на 3 и 5 години (СНИМКИ)

Двойното убийство потресе Сандански

Двойно убийство на дете на три години и дете на пет години е извършено в града. Това съобщи на брифинг Весела Стоилова – заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград, предаде NOVA.

„Двете деца са братче и сестриче. Има насоки за извършителя на престъплението, както и задържано лице”, посочи прокурор Стоилова.

„Сигналът за инцидента е подаден около 17:30 часа днес, колегите са реагирали моментално”, каза директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов.

Арестувани майката и бащата на убитите деца. Двамата в момента са в развод. Жената дълго време е била безработна, а отскоро е започнала работа като касиер в училище. Според източници на NOVA тя е била жертва многократно на насилие от бащата. Той е горски служител.

Кметът на града Атанас Стоянов заяви, че за жестокото деяние е заподозряна майката на децата. „Факт, да. Вероятно тя ги е умъртвила, но очаквам от полицията повече информация“, каза той пред БНР.

Има започнато досъдебно производство за двойното убийство. Продължават активните действия по разследването.

Отмъщение било в основата на двойното убийство

Според „24 часа“ 32-годишната Кристина Дунчева от Сандански заклала безмилостно двете си малки деца с кухненския нож след скандал със съпруга си. Кристина Дунчева е била в развод с мъжа си Георги Трайков, от когото са момиченцето, на 3 г., и момченцето, на 5 г. Предполага се, че е убила децата в момент на силен афект и за да отмъсти на съпруга си, който излязъл след скандала.

Двамата живеели с децата си в къща в центъра на града,  заедно с родителите на Георги. Сигналът до полицията за убийството на децата е подаден от тях. Разследващите веднага пристигнали в къщата и задържали Кристина като заподозряна за кървавото престъпление.

Доскоро жената е била безработна, но на семейството не са липсвали пари. Мъжът работел и се грижел за тях. От 3 месеца чрез Бюрото по труда й предложили работа и тя приела.

Кристина е с висше образование. Завършила е УНСС. Преди това е учила в земеделската гимназия в Сандански. Преди години е работила като младши експерт в Изпълнителна агенция “Железопътна администрация”. Съпругът също е висшист.

Напоследък двамата често се карали, разказаха местните след трагедията. Георги бил известен със склонността си към други жени и Кристина знаела за изневерите му, но винаги му прощавала заради децата.

Снимки: NOVA и „24 часа“

Подобни статии

Top