Касапинът, разчленил комшията си в Стара Загора, остава зад решетките за постоянно - DC news

Касапинът, разчленил комшията си в Стара Загора, остава зад решетките за постоянно

Определението на апелативния съд е окончателно

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 57-годишния Божидар Филипов Крумов.

Той е привлечен като обвиняем за убийството на 42-годишния си съсед Атанас Христов, извършено в периода от 02.12.2020 г. до 13.12.2020 г. в Стара Загора. Престъплението е тежко умишлено и в закона е предвидено  наказание – лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Касапинът от Стара Загора живял 10 дни с трупа на жертвата си

При претърсване на жилището, обитавано от Крумов в кв. „Трите чучура“ в Стара Загора, са намерени и иззети нож и човешки торс, обвит в найлон, с липсваща глава, без ръце и крака. В контейнер близо до блока са намерени горните крайници на пострадалия, които са били без длани.

На 05.12.2020 г. при сепариране на битов отпадък двама работници  открили долните крайници на пострадалия. Според експертна справка, изготвена на 14.12.2020 г., пострадалият  е разпознат по татуировките на предмишницата на лявата ръка. Експертиза посочва, че намерените човешки останки са от едно и също тяло.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че са налице и трите законови предпоставки за задържането под стража на обвиняемия. Въз основа на събраните доказателства, резултати от експертизи и разпити на свидетели, съдиите считат, че е налице обосновано предположение, че задържаният е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

Събираха останките на разчленен труп из Стара Загора

До момента Божидар Крумов не е осъждан, но поради високия размер на предвиденото в закона наказание, механизма и начина на извършване на престъплението, съдът счита, че съществува реална  опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление при една по-лека мярка за неотклонение. Още повече, че начинът, по който Крумов се е опитал да се отърве от трупа на Атанас Христов, чрез неговото разчленяване и изхвърляне на отделните му части в контейнери за боклук, определя обвиняемия като лице с изключително висока степен на обществена опасност.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и служебният защитник

Подобни статии

Top