Къща се срути в Смолян, извадиха 7 деца и 4-ма възрастни

Бедствието станало късно снощи заради проливния дъжд

Къща се срути в Смолян, затрупани са били 11 души, сред които и деца. Това съобщиха от ГДПБЗН.

Сигнал за бедствието е получен снощи в 22:41 ч. в Оперативния център при РДПБЗН – Смолян. Предполага се, че причина за произшествието е свличане на земна маса в резултат на проливниядъжд.

На мястото на произшествието са изпратени два пожарни автомобила на РСПБЗН – Смолян с 9 пожарникари.  При пристигане на мястото на произшествието екипите  установили, че къщата е срутена със затрупани хора в нея.

Със съдействието на полицаи от РУП – Смолян, екипи на Спешна помощ – Смолян и EVN, които са на място, са спасени шест души. Те са с различни наранявания и са транспортирани до МБАЛ „Братан Шукеров“ в Смолян за хоспитализация.

Няма загинали.

Според „24 часа“ обаче, когато спасителните екипи отишли на място, установили, че затрупаните са доста повече от първоначално обявения брой.

„По първоначални данни затрупаните бяха 7 души. Екипи на пожарната, полицията и община Смолян веднага отидохме на мястото и извадихме от отломките първо двама възрастни и 7 деца, а от друга стая още двама възрастни, общо 11 души. Всички са транспортирани и прегледани в болницата от Спешна помощ и полицията. С данни, че са по-сериозно пострадали са двама души – 7 годишно дете и 50-годишна жена. Те са без опасност за живота, оставени са в болницата за наблюдение“, каза шефът на ОД на МВР – Смолян Николай Димов.

Срутилата се къща е стара и паянтова. Цяла нощ екипи на пожарната и полицията са дежурили на мястото, за да следят да не пострадат още хора. На адреса на къщата са регистрирани 19 души. Сега те са без дом.

Снимка: „24 часа“

Подобни статии

Top