Къщата, която се пропука заради изкоп за нов строеж, ще бъде съборена

Според РДНСК-Пловдив сградата е опасна и няма как да бъде укрепена

Двуетажната къща на ул. „Видима“ 8, която се напука и разцепи при строителни дейности в Пловдив, най-вероятно ще бъде съборена. В момента тече проверка дали са допуснати нарушения.

На този етап сградата няма как да бъде укрепена и ще се търси решение как хората да влязат в рушащата се сграда, за да си вземат поне документите. В момента освен без покрив, собствениците на къщата са и без всякаква покъщнина и дрехи.

Евакуираха семейство от къща, наклонила се опасно заради пресен изкоп

Според инж. Мария Дончева – началник сектор РДНСК-Пловдив сградата е компрометирана, ще трябва да се събори и да се изгради наново.

Положението е много сериозно, виждат се фугите, които са се отворили, конструкцията продължава да работи, пукнатините са по-големи, а сградата е опасна. Спешно трябва да се премахне калканният зид, да се подпре конструкцията и да се опита да се даде възможност собствениците да си вземат необходимите документи и каквото може от покъщнината, защото едва ли всичко ще може да се изнесе. Но не трябва в момента да се допуска достъп до сградата„, подчерта инж. Дончева пред БНТ тази сутрин.

1 2

Подобни статии

Top