Къщата на бивш ходжа в Розино не била запалена от мълния, а от от лоша ръка (СНИМКИ)

Образувано е досъдебно производство

Къщата на бивш ходжа в Розино не е била запалена от мълния, а става дума за умишлен палеж. По тази версия работят карловските полицаи, пише ПБ Новинар.

Припомняме, че на 17 юни през нощта е бил подаден сигнал за пожар в къща в центъра на Розино. Тогава бе съобщено, че мълния е паднала върху сградата, но впоследствие се оказало, че не е така.

На 21 юни сутринта разследващи се обаждат на собственика на къщата – бившият ходжа Мехмед Мехмедов, който живее в Казанлък, и го уведомяват, че къщата му е опожарена и пожарникарите не са могли да я спасят. 50-годишният мъж притеснен се прибрал в родното си село и се натъкнал на ужасяваща гледка. Цялата къща била изгоряла, останали само стените.

Човекът бил благодарен на съдбата поне за това, че брат му, който живее в къщата, в този период на палежите е бил при него, в Казанлък, на розобер. „Иначе е щял да изгори“, споделя притеснен бившият ходжа.

Мехмед Мехмедов има своите съмнения, кой може да е подпалил къщата му, но казва, че има много врадове и не може със сигурност да посочи кой и защо е извършил палежа.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Карлово.

Подобни статии

Top