Късо съединение е предизвикало снощния пожар в УМБАЛ „Св. Георги“

Няма пострадали от пожара в Клиниката по съдова хирургия, евакуирани са 7 пациенти и 5 души персонал

Няма пострадали от пожара късно снощи в Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”. От пострадалия сектор в клиничното звено са евакуирани 7 пациенти, сред които един с Covid-19. Евакуирани са и 5 души персонал – 2 лекари, 2 мед. сестри и 1 санитар, които към момента са в отлично здравословно състояние.

При възникване на пожара в клиниката е имало 20 пациенти в друг сектор на клиниката, които по никакъв начин не са били засегнати от пожара.

Припомняме, че сигнал за пожара е подаден снощи в 21:47 часа в Оперативния център към РДПБЗН – Пловдив. При пристигане екипите на изпратените пет пожарни коли установяват, че гори вътрешно климатично тяло и диван в стая за почивка на медицинския персонал. Пожарът е погасен бързо. След отдимяване на отделението евакуираните пациенти са върнати в болничните стаи.

Пожар в отделението по „Съдова хирургия“ в УМБАЛ „Св. Георги“

Огънят е унищожил диван, вътрешно тяло на климатична инсталация и са опушени 40 кв. м. стени. Причината за запалването е късо съединение в климатичното тяло, съобщиха от ГДПБЗН.

Началникът на клиниката д-р Богомила Чешмеджиева потвърди, че работата е възстановена бързо и пациентите и техните близки не трябва да се притесняват, че инцидентът ще попречи на лечебния процес.

Благодарение на бързите и професионални действия на пожарникарите от РПБЗН – Пловдив и на адекватната реакция на персонала на клиниката, спазил всички инструкции, огънят е бил ограничен в помещението, в което е възникнал.

Щетите от пожара се оценяват на стойност 6500 – 7000 лв. Стаята на персонала и принадлежащият към нея санитарен възел ще бъдат ремонтирани до 1 седмица (до 5 октомври, петък).

УМБАЛ „Свети Георги” и Клиниката по съдова хирургия в частност, изказват благодарност към пожарникарите за бързата им и адекватна реакция, благодарение на която е предотвратено разпространението на пожара.

Подобни статии

Top