Каспер Рууд спечели титлата в Сан Диего (ВИДЕО) - DC news

Каспер Рууд спечели титлата в Сан Диего (ВИДЕО)

Норвежецът, който отстрани на полуфиналите Григор Димитров, разби на финала Камерът Нори с 6:0, 6:2 и взе пети трофей през годината

Каспер Рууд спечели пета титла за годината, след като разби Камерън Нори с 6:0, 6:2 във финала на тенис турнира в Сан Диего, Калифорния.

Норвежецът, поставен под номер 2 в основната схема, който елиминира първата ни ракета Григор Димитров в полуфиналите, стартира ударно срещата и не даде нито един гейм на съперника.

Във втората част британецът вдигна нивото си на игра и сетът вървеше равностойно до шестия гейм, когато Рууд нанесе решителния си удар, след което направи още един пробив, за да се поздрави с дебютна титла на твърди кортове в кариерата.

Триумфът на американска земя бе и пети за скандинавеца през 2021 след успехите на клей в Женева, Бостад, Гщаад и Кицбюел по-рано през сезона, както и шести в кариерата му след титлата в Буенос Айрес през февруари миналата година, отново на червена настилка.

Нори също продължи със силното си представяне, като за него това бе пети финал през 2021, но за разлика от Рууд, той отстъпи в четири от тях, печелейки единствено в мексиканския град Лос Кабос през юли на твърди кортове.

Подобни статии

Top