Кастрираха тройно повече бездомни кучета в Асеновград

Сравнението е с миналата година

Двудневна акция за улов на безстопанствени кучета се проведе за втори път тази година в Асеновград. Акцията се извършва с помощта на мобилен екип от ветеринарни лекари.

Общият брой на уловените четириноги в двата дни е 19. От тях 11 са мъжки и осем – женски кучета. Те са открити в различни части на Асеновград – индустриалната зона, улица “Цар Самуил“, улица “Шипка“, квартал „Запад“, пазар „Асеница“, квартал „Баделема“, улица „Дружба“, централна градска част и квартал „Долни Воден“.

Към настоящия момент това е най-мащабната кампания за овладяване популацията на безстопанствените кучета, провеждала се на територията, на община Асеновград. В рамките на две кампании, реализирани от мобилната кастрационна, за четири дни, са уловени, кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани общо 41 четириноги.

Занапред община Асеновград ще продължи да си сътрудничи със същия екип от специалисти. Целта на съвместната дейност между администрацията и мобилната кастрационна е да осигури безопасна среда за живот на асеновградчани и жителите по населените места в района.

От общината уточниха, че през миналата 2020-та година са кастрирани 30 кучета, а от началото на тази – 97.

Следващите акции за улов на безстопанствени кучета, но този път от Зооветеринарен комплекс – Пловдив, са определени по график на 17.11.21 г. (сряда) и 23.11.21 г. (вторник).

Община Асеновград призовава собствениците на домашни кучета да ги регистрират в срок, като така могат да се установят онези, които след време пускат четириногите си свободно из града и по този начин се увеличава популацията на безстопанствените, вместо да бъде овладяна своевременно.

Top