Кастрирайте домашния си любимец, ще получите награда от Общината

Започна кампанията за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки

От началото на март започна инициативата, с която Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив да кастрират своите любимци.

Кампанията ще се проведе до 10-ти декември 2019 г. В нея могат да се включат собственици на идентифицирани домашни кучета с извършена административна регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти.

Желаещите да се възползват от условията по кампанията могат да получат талон за отстъпка от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка” във всяка от районните администрации по местоживеене или в Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лева, а за мъжките – 25 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет.

От общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ приканват в инициативата да се включат всички ветеринарни клиники, кабинети, амбулатории, работещи на територията на Пловдив.

Заявление за участие, ветеринарните лекари могат да получат от Дирекция „Екология и управление на отпадъците“, ул.“Емил де Лавеле“ №9; e-mail : direkcia_ecologia@plovdiv.bg

Подобни статии

Един коментар

 1. Георги Ташев написа:

  Ама хайде стига ПР…
  Дрън-дрън ярини 9 както е казал народа)
  Защо няма списък с клиниките и техният ценоразяис ?
  Защото е непоносим за бабата пенсионерка.
  В една друга община, кмета разбирайки проблема обяви, че безплатно ще се кастрирати домашни животни в приюта, в името на това да няма нови поколения.
  То по закон всъщност си е и така де. Ако кмета иска справяне в проблема, предприема мерки.
  Видно от резултатите, това с намаленията, не работи за Пловдив. Ама кой да мисли… Общината НЕ МОЖЕ.

Top