КАТ: 3 деца са загинали в Пловдивско от началото на годината

91 са катастрофите, в които са участвали деца в Пловдивско

от началото на годината досега, съобщиха от Пътна полиция в Пловдив в навечерието на новата учебна година. В тези инциденти са участвали общо 116 деца под 18 години, а 3 от тях са загинали. 112 са били ранените деца, а едно от тях е причинило катастрофа с пострадал.

Само в Пловдив катастрофите с участие на деца са били 43, като при тях са ранени 46 деца. Под тепетата няма загинали под 18-годишна възраст. Само в 9 от случаите вината е в допуснато нарушение от дете. В останалите отговорността е в по-възрастните участници в движението, уточняват от КАТ.

Оттам допълват, че 16 пешеходни пътеки не отговарят на нормативната база, създадена от МРРБ, за пътна сигнализация. Извършени са общо 519 проверки на пешеходни пътеки в близост до учебни заведения.

От полицията са провели работни срещи с директорите на училища и детски градини, както и с ръководствата на охранителни фирми, които охраняват учебните заведения. Те са инструктирани да следят за лица със съмнително поведение в и около обектите, като е уточнен начинът на действие при получаване на сигнали за противообществени прояви.

В понеделник, на първия учебен ден, зоните около училищата ще бъдат охранявани от униформени и цивилни полицаи, съобщават от ОДМВР. Ще продължат и проверките на барове и заведения за недопускането на деца след 22 часа без придружители, както и за незаконната продажба на цигари и алкохол на подрастващите.

Подобни статии

Top