КАТ с двучасова проверка на „Асеновградско шосе“

ОДМВР – Пловдив с информационна кампания преди старта на традиционната превантивна акция „Зима“

Служители на сектор „Пътна полиция“ от областната дирекция на МВР организират информационна кампания във връзка с предстоящия зимен сезон и провеждането на традиционната полицейска акция „Зима“.

Инициативата се осъществява съвместно с Община Пловдив, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Съюз на българските автомобилисти и шампионите  Костадин Щерев и Николай Арабаджиев.

От 8.00 ч. до 10.00 ч., на изхода на Пловдив на бул. „Асеновградско шосе“ /срещу военното поделение след надлеза/, полицейските екипи ще извършват проверки по метода „широкообхватен контрол“ за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Особено внимание ще бъде обърнато на техническата изправност на автомобилите, като същевременно  служителите ще отправят препоръки към водачите за необходимите мерки за безопасност при влошени метеорологични условия.

Рали състезатели демонстрират поведението на автомобилите при зимни условия на Гребната

Същия ден, от 10.00 до 12.00 часа, на обособения паркинг зад кулата на гребния канал, кампанията ще продължи с демонстрация на автомобилните рали състезатели.

Зрителите ще могат да сравнят различното поведение на даден автомобил – спирачен път, сцепление и т.н., при ползване на гуми за зимни условия и такива с износен грайфер.

Нагледно експертите ще представят и възможностите за реагиране при движение по мокра настилка или други опасности, които лошите атмосферни условия крият.

Подобни статии

Top