Катастрофа с български микробус в Унгария, превозвал е гастарбайтери (СНИМКИ) - DC news

Катастрофа с български микробус в Унгария, превозвал е гастарбайтери (СНИМКИ)

Има загинал и осем ранени

Микробус с българска регистрация катастрофира на магистралата край унгарския град Кечкемет. Превозвал е деветима работници, които са пътували за Франция, съобщи унгарският сайт BAON.HU.

При катастрофата има един загинал, а останалите осем души са били ранени. Инцидентът е станал вчера сутринта около 9.43 ч.

Микробусът с български гастарбайтери се е насочил към столицата Будапеща, когато се е откъснало задното дясно колело, което е довело до удара във вътрешната, а след това във външната мантинела. Преди това бусът се е завъртял няколко пъти.

По информация на унгарския сайт в микробуса е имало девет души. Три жени, пътували на задната седалка, са изхвърчали от автомобила и са паднали в канавката.

При катастрофата е загинала 60-годишна жена, а други осем са ранени. Те са транспортирани в болница с линейка. Наложило се е участъкът от магистралата да бъде затворен в двете посоки заради многобройните отломки, които са били разпръснати по пътното платно. Образували са се огромни задръствания.

Няколко линейки и два спасителни хеликоптера са били изпратени на мястото на инцидента. Пожарникари са се включили в спасяването на ранените.

Българското посолство в Будапеща и външното министерство потвърдиха информацията за инцидента пред bTV.

Трима души са пострадали тежко и са настанени в болницата, където получават необходимите медицински грижи, останалите пътници в буса са с леки наранявания, заявиха от външно министерство.

Предстои разпит на участниците в инцидента и изясняване на причината за катастрофата.

Министерство на външните работи и посолството на Република България в Будапеща са в постоянен контакт с унгарските власти, както и с пострадалите български граждани.

Снимки: BAON.HU/Donka Ferenc
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top