Катастрофата с кола на НСО - при изпреварване на камион (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Катастрофата с кола на НСО – при изпреварване на камион (СНИМКИ/ВИДЕО)

Радев: Крайно време е да се реши въпросът с обходните пътища на Пловдив!

Инцидентът, при който пострада служител на Националната служба за охрана (НСО) и лекарят на президентския екип, който е пътувал в автомобила пред този на държавния глава, е станал при изпреварване, съобщи самият президент пред журналисти днес.

„Автомобилът на НСО, който се движеше преди мен претърпя пътно-транспортно произшествие. Изскочи камион отсреща, предприе изпреварване и автомобилът катастрофира в него. Пострада докторът, лекарят на моя екип, който взех в моята кола и беше отведен в болница в Пловдив. Има фрактура на лакътна става. Още едно момче от екипа получи нараняване по главата, но не е тежко“, обясни Румен Радев.

Автомобил на НСО се удари в камион край Пловдив

Той посочи, че по пътищата трябва да се внимава, особено в такава сложна обстановка, при валеж.

„Явно движението – Пловдив е индустриален град, привлича много работещи от всички региони наоколо, върви и тежка транспортна техника, просто трябва да се внимава. Но крайно време е да се реши въпросът с обходните пътища на Пловдив. Беше в най-тесния участък на пътя“, подчерта още президентът.

Нанесени са щети на служебния автомобил на НСО – марка БМВ.  Той се е ударил в камион на ПИМК, който е предприел рисковата маневра при преминаването на президентския кортеж.

Припомняме, че инцидентът е станал в района на разклона за с. Скутаре на околовръстния път. Има двама пострадали, като единият е лекарят на президента, който е в болница със счупена лакътна става.

Случаят се разследва, на място е изпратен и екип на Криминалистичната лаборатория под тепетата.

Вижте повече във видеото (6:46 мин.):

Снимки: I see you KAT Пловдив

Подобни статии

Top