Katatonia излизат на Античния, концертът на Laibach се отлага за догодина

Заради пандемията и риска от COVID за музикантите от мащабната продукция, тя няма да може да се състои

Katatonia ще свирят в Античния театър в Пловдив на 17 септември 2021 г. (петък). Това съобщиха организаторите. Няма промени в графика, нито в пропускателния режим.

Въпреки намалената бройка на публиката и големия интерес към концертите от чужбина, билети все още има и могат да се закупят в системата на Еventim, уточняват от импресарската агенция.

Мащабният спектакъл на Laibach с Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив обаче, се пренасочва за септември 2022 година. Заради новата COVID-вълна, рискът за артистите е голям – за да се осъществи спектакълът, групата трябва да репетира четири дни в затворено помещение с над 80 души оркестър и хор, което крие огромен риск за всички.

За да се гарантира безопасността на участниците в концерта (на сцената трябва да излязат около 100 човека), между тях трябва да има отстояние от метър и половина един от друг, което напълно променя концепцията на шоуто и мапинг спектакъла към него.

Концертът Laibach с Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив ще се състои през септември 2022 година, като скоро ще бъде обявена точната дата и условията за връщане на билети.

Подобни статии

Top