Катерушка се стовари върху 4-годишно дете в Асеновград

Детето има десет шева на главичката си.

Метална катерушка падна върху 4-годишно момиченце. Инцидентът станал в двора на детска градина „Бако Динчо“ в Асеновград.

Съоръжението за игра се стоварило върху детето, докато то било на градина. Малчуганите били на двора, когато катерушката изведнъж се наклонила и паднала върху главата на момиченцето.

По думите на родителите катерушката била стара и опасна, затова  била оставена в задния двор на детската градина, за да не могат децата да се катерят по нея. Този ден обаче, тя била преместена на мястото, където малчуганите излизат, за да се забавляват навън.

Детето е пострадало много тежко, то е с разцепена вежда.  Раната е дълбока около 2 сантиметра и се е наложило да бъде обработена с пълна упойка  в спешния център на УМБАЛ „Свети Георги“. Момиченцето има десет шева на главичката си.

Сега малкото момиченце ходи всеки ден на превръзка в болницата. След инцидента то е в шок и отказва да посещава детска градина. Бащата разказа, че заради стреса детето се буди нощем с викове: „Тате, дръж ме пада“.

Родители нееднократно са предупреждавали ръководството на детската градина, че в двора има опасни съоръжения за иград и те трябва да бъдат премахнати. Заради липса на пари обаче, кътовете за игра не били подменени.

За да не пострадат и други деца, родителите са  подали сигнал до Районната прокуратура  и община Асеновград. Те  искат както укрепване на съоръженията, така и наказания за виновните.

Още на следващия ден след инцидента дворът на детска градина „Бако Динчо“ бил разчистен от детските съоръжения.

Снимки: Личен архив

Подобни статии

Top