Като „Наглите 2“ в Пловдивския съд, задържаха похитителите от фирмата за бързи кредити

Трима души от фирма за бързи кредити седнаха на подсъдимата скамейка днес заради отвличане на длъжник.

Васил Андреев, Валентин Ботев и шефът им Николай Миланов са били арестувани в понеделник, след като успели да прегазят и униформен полицай, който се опитал да ги спре на пътя.

Днес Окръжният съд гледа искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение на тримата, обвинени в отвличане.

В съдебната зала стана ясно, че в края на миналата година длъжникът – Цветан Дончев с прякор Цецо Брадата, теглил заем от 150 лв. от фирмата за бързи кредити. Трябвало да ги изплати на три вноски, но се забавил с връщането им.

Заради това собственикът на фирмата – Николай Миланов го притиснал да ги върне. Той отишъл при длъжника, заедно с още двама свои служители – Васил Любенов и Веселин Асенов. Тримата извикали мъжа от работа, качили го на джипа, с който пътували и потеглили.

Междувременно длъжникът започнал да звъни на приятели, за да осигури сумата. Един от приятелите му – Методи с прякор Джафера, обещал да го чака в Йоаким Груево с парите. Според адвоката на тримата Кирил Николов Джафера бил рецидивист и информатор на полицията. Той се обадил на свой познат от Криминална полиция в Стамболийски, който решил да направи засадата на пътя.

1 2

Top