Катрин Тасева и Боряна Калейн с добър старт на ЕП във Варна (СНИМКИ И ВИДЕО)

Двете са на второ и трето място след съчетанията на топка и обръч, лидерка е настоящата европейска шампионка Линой Ашрам от Израел, вижте какво заяви легендата Мария Гигова

Най-добрите ни гимнастички Катрин Тасева и Боряна Калейн започнаха добре на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

След изиграването на първите два потока родните грации са съответно на втора и трета позиция позиция във временното класиране. Водачка е действащата европейска шампионка Линой Ашрам от Израел. Утре предстоят квалификациите с бухалки и лента, след които ще бъдат определени най-добрите 24 гимнастички, които ще се борят за абсолютната европейска титла.

Тасева излезе първа на килима, за да покаже композицията си с топка. Катя игра изключително умно, като успя да направи и важно спасяване на уреда, с което предотврати сериозна грешка и получи оценка от 26.050. Съчетанието на Калейн с топка бе оценено с 26.600 точки. Боряна също като Тасева направи добро спасяване на уреда по време на изиграването си.

На обръч Катрин игра по-чисто от Боряна, която допусна грешки в началото и края на композицията си. Тасева бе оценена с 25.350, а Калейн получи 24.500. Във финалите на отделните уреди, които са в неделя, се класират първите осем гимнастички с най-високи оценки на съответния уред от квалификациите. За отборната напдпревара се взимат всички оценки на индивидуалистките и ансамблите жени.

В надпреварата при ансамблите за девойки България спечели три сребърни медала – в многобоя и от финалите на отделните уреди.

Подобни статии

Top