Катрин Тасева продаде златния си медал и бухалките в помощ на тежко болен футболист

Футболистът Иван Тодоров има нужда от спешно лечение в Турция, златното момиче събра 10 хиляди лева

Футболистът Иван Тодоров има нужда от подкрепа за лечение в чужбина. Надеждата за него се крие в лечение в Турция, за което му е необходима сума от минимум 50 000 евро. След операцията обаче той ще се нуждае и от средства за последващо лечение и възстановяване.

Професионален спортист, обичан мъж, щастлив баща. За съпругата му Богдана Колева Иван е най-силният човек, който познава. Последната година от неговия живот обаче поставя на изпитание силата и на духа, и на тялото му.

„Ние имахме много труден момент в нашето семейство. За съжаление, тази година, буквално през няколко месеца, загубихме и баща му, и майка му. И двамата се бориха с рак, за съжаление и двамата не успяха да победят. За мен катализаторът на всичко това е стресът“, казва Богдана Колева.

За броени часове половината от сумата вече е събрана. Тя обаче ще набъбне многократно заради последващото лечение.

В същото време, прочитайки публикацията на Иван Тодоров във Фейсбук, доброто сърце на индивидуалистката от националния отбор по художествена гимнастика Картин Тасева проговаря.

„Много силно се трогнах. Първото нещо, което си помислих е това, че мога да направя някаква благотворителност с медала. Този медал е много ценен и много скъп, защото е първият ми златен медал и го спечелих пред родна публика. Мисля, че няма да усетя липсата му“, сподели Катрин Тасева.

Грацията ни дава на търг златния медал от Световната купа в София, както и бухалките, с които го спечели. За по-малко от 24 часа националката събира сумата от 10 000 лв.

„Сумата за медала и бухалките достигна 10 000 лв. и мисля с тази сума да приключи наддаването”, написа рано тази сутрин Тасева.

„Жестът, който прави Катрин, е уникален. Аз като спортист знам какви усилия е положила, за да спечели този медал. Тази подкрепа, която получихме, на него му дадоха огромна увереност, а на мен – сила, да бъда до него, каквото и да се случва. Той иска чрез мен да каже едно голямо благодаря на всички, че го подкрепят. Искам да му кажа, че много го обичаме, аз нашето дете и приятелите ни. Вярвам, че ще се справи с всичко, което му предстои“, каза още Богдана Колева.

Всичко започва като бучка в коляното. Лекарите казват, че е доброкачествена. Следват няколко операции, но след загубата на родителите му изследванията стават все по-лоши. Накрая идва диагнозата – злокачествен сарком на костта и меките тъкани.

Всеки, който желае, може да се включи в набирането на средствата:

Иван Венциславов Тодоров
BG86CECB979010B6433100
Централна кооперативна банка

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top