Катрин Тасева с пълен комплект от медали в Киев (ВИДЕО)

Българските гимнастички с общо 8 медала от Гран При на Киев и Купа „Дерюгина“

Катрин Тасева спечели златен медал на финала на лента на турнира Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Българката направи страхотно състезание и завършва с пълен комплект медали, след като взе сребро в многобоя, а след това и бронз на финала на обръч.

Тасева игра с последен стартов номер на лента и след силно съчетанието получи оценка от 18.250 точки. След нея останаха представителките на домакините Ева Мелешчук с 18.200 и Влада Николченко със 17.700 точки.

На обръч Катрин Тасева се класира на трето място с 19.850 точки. Първа е Влада Николченко с 20.900 точки, а сребърното отличие взе рускинята Екатерина Селезньова с 20.750.

На топка Тасева имаше две изпускания и със 17.700 точки остана на седмо място, а на бухалки също допусна грешка и е пета с 19.300 точки. Шампионка на топка е Екатерина Селезньова с 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава (грузия) с 19.700 точки.

Така равносметката за България на двата турнира в Киев е осем медала – пълен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови отличия на съпътстващия турнир „Дерюгина къп“ за девойки, жени и ансамбъл девойки. Трето място на Ева Брезалиева в многобоя при девойките и на финала на лента, трето място на Вая Драганова на бухалки при жените, трето място отборно девойки и трето място ансамбъл девойки на финала с пет обръча.

Тази седмица е Държавното отборно първенство в зала „София“.

Подобни статии

Top