Катрин Тасева със сребро от СК в Пезаро (СНИМКИ)

Катрин ше играе на 4 финала, Невяна Владинова – на 3 от уредите

Изключителен успех постигна Катрин Тасева на Световната купа в Пезаро (Италия) като спечели сребърния медал в многобоя сред всички най-силни гимнастички в света. Освен това оценката на Катрин за трудност на обръч е най-висока от всички на турнира – 10.800. Със сбор от 69.850 точки Катрин грабна среброто като остави след себе си Линой Ашрам от Израел, която събра сбор от 69.400 т. и Арина Аверина от Русия, която остана на 4-то място със сбор от 68.450 т. Златния медал спечели Дина Аверина от Русия със сбор от 75.100 т.

Това постижение е наистина огромно, защото ако на някои от състезанията липсваше по някой от конкуренцията – тука бяха двете най-силни рускини, примите на Беларус, Израел, Украйна, домакините от Италия.

Катрин изигра един много силен, умен и вдъхновен многобой и съвсем заслужено грабна среброто. Освен това се класира за всичките 4 финала днес, където ще може да се бори за медали на всеки един уред.

Другата наша представителка Невяна Владинова дебютира след контузия, класира се 7-ма и намери място на три от финалите – обръч, топка и бухалки и показа за първи път своите нови композиции.

Представянето на Неви също заслужава адмирации и огромен респект, защото това е на практика първо показване на съчетанията по новия правилник и се видя, че ако Неви си ги изиграе без грешка, също ще е неизменно сред призьорките.

Подобни статии

Top