Катун с роми до сладкарска фабрика в Кадиево, ходят по нужда в двора на фабриката

От областна управа ще сезират институциите за проблема

Собственик на сладкарска фабрика в пловдивското село Кадиево се оплака вчера в приемната на областния управител Дани Каназирева. Както DCNEWS вече съобщи, във фабриката работят 150 души, но в непосредствена близост до фабриката му са се самонастанили ромски семейства, които с начина си на живот създават риск за санитарно-хигиенния режим на производството.

В ефира на NOVA тази сутрин бизнесменът се оплака, че катунът, настанил се в съседство с него, застрашава хигиената във фабриката. Той е предоставил и записи от охранителни камери, според които деца от семейството на ромите ходят по голяма нужда в двора на предприятието, което е абсолютно недопустимо. По думите му работниците във фабриката са заплашени от евентуална зараза.

Оказа се, че в съседство живее многочленно семейство роми с девет деца. Те са се настанили в изоставена постройка и живеят при нечовешки условия – без баня, тоалетна и в пълна мизерия.

Кметът на Кадиево Лиляна Петрова обясни, че в землището на селото няма свободни терени, където ромите да бъдат настанени.

От областна управа пък обявиха, че ще бъдат сезирани всички компетентни органи като РЗИ, МВР и  бщинските служби, за да бъде извършена проверка по сигнала.

Подобни статии

Top