Катя Зографова и „Хроники на Вазовия род“ в НБ "Иван Вазов" - DC news

Катя Зографова и „Хроники на Вазовия род“ в НБ „Иван Вазов“

Авторката, Катя Зографова, е главен уредник на Вапцаровия музей в София

От 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена новата книга на Катя Зографова „Хроники на Вазовия род“. Тя определено е с приносен характер за този голям и важен за страната ни род.

Както се казва в анотацията за книгата на нейната задна корица „Родът Вазови е умален модел на България, а разказът за него е хроника на победите, пораженията и оцеляването на българина, въпреки всички изпитания в многовековната ни история“.

Авторката, Катя Зографова, е Главен уредник на Вапцаровия музей в София. Родена в Панагюрище, завършила Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Автор е на 16 книги литературна история, критика, документалистика, есеистика и поезия, участник в създаването на филми. Носителка е на наши и международни награди в областите на своето творчество.

Работила е в Националния литературен музей. Член е на  Съюза на българските писатели и Клуба на българските писателки.

В представянето на книгата ще вземе участие и доц. д-р Григорий Вазов, наследник на Кирил Вазов – един от братята на Иван Вазов. Доц. Вазов има богата научна и административна биография, свързана предимно с  финансите, застраховането, банковото дело.

Представянето на „Хроники на Вазовия род“ ще се реализира при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Подобни статии

Top