Казанлъчанин грабна престижна световна награда (СНИМКИ)

Българин стана „Фотограф на годината“ за 2018-та в един от най-мащабните фотоконкурси в света

Веселин Атанасов спечели първо място в раздел „Любители” на международния конкурс, организиран от Световната фотографска организация (СФО) Sony World Photography Award 2018.

Снимката, с която Веселин печели фотоконкурса е направена в горите на Стара планина, между върховете Бузлуджа и Шипка през септември. Фотосът е озаглавен „Ранна есен“.

В 11-тото издание на конкурса участват рекорден брой от 320000 снимки на фотографи от над 200 държави.

Журито избира снимката на българина измежду 171 000 в категорията, в която Веселин взима участие. Той успява да запечата уникален кадър, в който слънчевите лъчи си прокрадват път през короните на високи дървета.

Атанасов получи награда от 5 хил. долара, както и цифрово фотографско оборудване от Sony.

Всички победители, включително тези от Професионални, Открити, Студентски и Младежки конкурси, бяха обявени на престижна церемония по награждаването в централен Лондон.

За българина фотографията е хоби, но през лятото на 2014 г. Атанасов започва да се занимава по-сериозно със снимаме. Няколко години по-късно той решава да изпрати три снимки за международния конкурс като не очаква, че ще има честта именно той да грабне престижната награда.

Веселин Атанасов е IT специалист и живее в Казанлък. Професията му позволява да работи от всяка точка на света.  Така той успешно съчетава кариерата си с хобитата си да пътува и снима.

Подобни статии

Top