Казанлък и София домакини на допълнителните турнири на НВЛ при жените

Шампионките от ВК Марица (Пловдив) са в група „А“ и ще играят в Казанлък срещу Берое, Казанлък Волей и Перун

Казанлък и София ще бъдат домакини на първите два допълнителни турнира в Националната волейболна лига за жени. Форматът на женското първенство по волейбол на България през тази година предвижда осемте участници да се срещнат общо три пъти помежду си. Това ще стане чрез изиграването на срещи на допълнителни турнири. Те ще се проведат три пъти до края на сезона.

Първите два турнира ще се играят от 12 до 14 декември. Отборите са разделени в две групи по четири тима спрямо класирането от първия полусезон. В групата се играе всеки срещу всеки и спечелените точки се прибавят към общото класиране. Регламентът за първите два турнира предвижда в група „А“ да попадат отборите, заели първо, четвърто, пето и осмо място.

В Казанлък ще играят Марица (Пловдив), Берое (Стара Загора), Казанлък Волей и Перун (Варна). В група „Б“ попадат отборите, заели второ, трето, шесто и седмо място. Така в София са отборите на Левски, ЦСКА, Раковски (Димитровград) и Славия. Турнирът ще се проведе в столичната зала „Христо Ботев“.

Подобни статии

Top