Казват какви действия са предприети за изясняване на инцидента с падналия МиГ-29

Това ще стане на пресконференция във военното министерство

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще даде пресконференция днес от 11.00 ч. в сградата на министерството. На нея ще бъдат обявени резултатите от всички действия, предприети от Министерството на отбраната и неговите структури, за изясняване на обстоятелствата, свързани с инцидента с падналия МиГ-29, при който трагично загина подполковник Валентин Терзиев, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

В пресконференцията ще участват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, директорът на Служба „Военна полиция“ бригаден генерал Ивайло Сотиров, представители на 3-та авиационна база „Граф Игнатиево“ и на Дирекция „Правно-нормативна дейност в отбраната“.

Покана за участие е отправена и към жената до подполковник Терзиев Димитрина Попова.

Припомняме, че преди седмица  министър Панайотов обяви, че след като черната кутия на разбилия се самолет е била разчетена в Русия, полетът е възстановен до последната секунда. Той подчерта, че се потвърждават заключенията от доклада на „Военна полиция“.

Панайотов обясни тогава, че инцидентът не е човешка грешка, а причината – загуба на пространствена ориентация, е нещо специфично. Министърът обаче призна, че в доклада е посочена и вторична причина за инцидента и че имало неща, които е могло да бъдат направени по-добре на земята.

Подобни статии

Top