Кечмания! Феликс Брих не даде чиста дузпа за Сърбия! (ВИДЕО)

Джердан Шакири и Гранит Джака имитират „полета на орела“ от знамето на Косово

Вицепрезидентът на сръбската футболна федерация Саво Милошевич разкритикува съдията Феликс Брих след загубата от Швейцария с 1:2. Сърбите подадоха жалба до ФИФА, като основните им претенции са свързани с неотсъдената дузпа за нарушение срещу Александър Митрович през второто полувреме. В тази ситуация реферът не използва системата VAR и сам прецени, че всичко е било по правилата. Камерите обаче явно показаха как двама защитници повалят Митрович с хватки от кеча.

“Не разбирам защо се въведе VAR, ако не помага в подобни ситуации. Целият свят видя, че съдията сгреши. Мислех, че идеята на системата за видеоповторения е да се поправят грешните решения на арбитрите. Иначе какво вършат хората пред мониторите? Очевидно от VAR имат полза само определени отбори. Два мача на това световно първенство и две неотсъдени дузпи за нас. Това нормално ли е? Защо се въведе тази система, ако не помага да се изчистват грешките? В случая дори говорим не просто за грешки, а за ключови решения, които влияят на резултата”, оплака се Милошевич.

През целия мач имаше и явен политически привкус, като Джердан Шакири по традиция игра с калеври – на едната с швейцарското знаме отзад, а на другата – знамето на Косово.

Гранит Джака и Шакири също така откразвуваха головете и победата със знаци, имитирайки полета на орела, който е на знамето на Косово. Двамата може да бъдат наказани от ФИФА с глоби, въпреки че се зарекоха, че не са вложили никакъв политически привкус.

Снимки: Reuters

Подобни статии

Top