„Керхер“ лъска паметника на Съединението

Модерна технология без използването на препарати трябва да гарантира по-добро качество и дълготраен ефект

Немската компания „Керхер“ чисти паметника на Съединението. Това ще се случи днес преди обяд. За първи път монументът ще бъде лъснат с помощта на модерни технологии, които да гарантират по-добро качество и дълготраен ефект. Предложението до кмета Здравко Димитров е дошло лично от германската фирма като желанието да направи дар на пловдивчани за 6 септември, като почисти напълно безплатно един от символите на града.

Компанията е реализирала над 100 международни проекта за почистване на ценни паметници на културата в различни краища на света – от статуята на Христос в Рио де Жанейро до Бранденбургската врата в Берлин. Неотдавна тя почисти и Докторския паметник в София. За паметника на Съединението ще се използва студена и гореща вода под различно налягане, без никакви препарати. Специално екологично покритие ще гарантира монументът да се запази чист за по-дълго време. Ще бъде почистен и целият площад.

Екипът на „Чистота“, който се стреми да внедрява модерни технологии при почистването на Пловдив също ще е на площад „Съединение“, за да помага на своите германски колеги.

Подобни статии

Top