Кейсън: Кубрат ще търси нокаута, може да стане световен шампион (ВИДЕО) - DC news

Кейсън: Кубрат ще търси нокаута, може да стане световен шампион (ВИДЕО)

Трябва да се действа много умно, защото Чисора е изключително хитър боксьор

„Наясно сме, че ще се бием на негова територия, така че трябва да спечелим убедително. Точно затова ще търсим нокаут, но ще го направим умно“, заяви в интервю за БГНЕС треньорът на Кубрат Пулев – Ибн Кейсън, преди мача с Дерек Чисора на 9 юли.

Американският специалист изрази задоволство от подготовката на Кобрата за предстоящия сблъсък с Дел Бой.

„Изключително доволен съм, Кубрат даде всичко от себе си в подготовката, вложи се на 100 процента, а това е всичко, което мога да искам от един боксьор“, каза Кейсън.

Преди шест години Пулев победи Чисора с решение на съдиите в Хамбург, но този път двамата се срещат в Лондон, а Кобрата ще потърси нокаута.

„Мисля, че този път Кубрат може да спечели с нокаут. Няма да прекаляваме с търсенето на нокаут, но искаме да го постигнем. Ако се отвори възможност, определено ще я използваме“.

„Чисора винаги е опасен, защото той е изключително умен боксьор. Много често с годините боксьорите разчитат все повече на главата си, което ги прави по-опасни, защото стават по-трудни и хитри. Той загуби последните си три мача и знае, че не може да си позволи нова загуба, така че ще даде всички от себе си в този мач. Чисора ще е много опасен“, коментира Кейсън относно опонента на Кобрата.

Кейсън вярва, че Пулев отново ще се бие за световната титла. „Мисля, че Кубрат може да бъде световен шампион. Само Бог знае какво ни е приготвило бъдещето, но аз знам, че той дава 100 процента от себе си. Щом е направил това, аз съм изключително горд от него“.

Преди години Кейсън успешно е завършил маратон, но признава, че Пулев е по-добрият бегач от двамата. „Кубрат е много по-добър в бягането от мен. Аз само тичам след него, за да съм сигурен, че той няма да спре. Всъщност той ме мотивира да тичам, защото е в страхотна форма и аз искам да изглеждам като него, така че покрай него започнах да бягам повече“, сподели американецът, който прогнозира победа на своя боксьор на 9 юли.

Трябва да остана максимално концентриран и да победя в този мач, защото това е изключително важно. Мачът за световната титла минава през този мач“, заяви самият Кубрат Пулев.

„Чувствам се супер, перфектно, в добра форма. Когато съм в добра форма, не ме притеснява никой и нищо. Важното е да съм подготвен както трябва. Мина един месец от предния мач, за самия мач с Джери Форест се готвих 2-3 месеца и сега сляхме подготовката за този мач, стана към 3-4 месеца подготовка, така че смятам, че съм добре подготвен, на ниво. Дерек Чисора е много сериозен противник, но ние вече сме играли подобен мач, аз не се осланям на близкото минало и тренирам все едно е нов противник“.

Подобни статии

Top