Ким Клайстерс: Димитров може да оспори титлата на Надал

За носителката на 4 титли от Големия шлем „Ролан Гарос“ е турнирът с най-голямо значение

„Очевидно е, че при мъжете изявеният фаворит е Рафаел Надал. Има обаче и по-млади играчи като Зверев, Тийм и Димитров, които биха могли да му отнемат трофея“, заяви знаменитата белгийска тенисистка Ким Клайстерс, която е част от екипа на Евроспорт, който отразява „Ролан Гарос“ тази година.

„От мъжете, освен Надал и Федерер, много ми допада играта на Зверев, Тийм и Димитров. Кайл Едмънд също е много интересен играч. Гледах го преди няколко години на купа „Дейвис“ и веднага спечели симпатиите ми. Мисля, че младото поколение като цяло е много интересно за гледане.

При жените е доста по-сложно, тъй като силите са много изравнени. Най-напред бих посочила Халеп, а след нея бих поставила Мугуруса и Свитолина. Мария Шарапова е двукратна шампионка на „Ролан Гарос“ и макар да не е сред големите фаворити мисля, че трябва да следим и нейното представяне“, добави носителката на 4 титли от Големия шлем.

„Тъй като Белгия е много близо до Франция, „Ролан Гарос“ бе турнирът, който следяхме с най-голям интерес. За тенисистеите от моята страна той означава много. Ако попитате някой американец или британец най-вероятно ще кажат нещо съвсем различно, но това е нормално.

Белгийските тенисисти израстваме на червени кортове и винаги получаваме огромна подкрепа в Париж. Това е невероятно. В Австралия също ме харесваха много, но във Франция е различно.

„Уимбълдън“ на свой ред е много престижен заради историята, традициите и почти благородническото чувство, което изпитваш, когато излизаш на корта. Зеленото и лилавото, пазачите с костюмите и шапките, всички играчи са облечени в бяло.. Всичко е много изчистено и шикозно.

„US Open“ пък е типично американски турнир, там всичко е толкова внушително и впечатляващо. Феновете са много повече, отколкото на другите турнири и кортовете са огромни, особено „Артър Аш“.

На „Australian Open” пък се чувстваш най-близо до феновете, там атмосферата винаги е много приятна. Всички искат да те поздравят и да поговорят с теб, дори на тренировките е пълно с хора“, призна още Клайстерс.

Подобни статии

Top