Киномания в Пловдив: Големите филми преди Големите награди

От 16-ти до 29-ти ноември 2018 г. в  Дом на киното ще се проведе 13-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив.

Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България и тази година изданието в Пловдив ще продължи отново 14 дни. Събитието е включено в културната програма на града и се осъществява със съдействието на Община Пловдив.

На КИНОМАНИЯ в Пловдив ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино – последните хитови заглавия, произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, музикални, документални филми и разбира се, класики. Афишът на КИНОМАНИЯ в Пловдив включва 30 заглавия от цял свят.

Киномания в Пловдив ще открие филмът, който даде началото и на фестивала в Берлин.

Новият филм на Уес Андерсън (“Гранд хотел Будапеща”) –  “Островът на кучетата” е анимацията с гласовете на Едуард Нортън, Скарлет Йохансон, Бил Мъри, Тилда Суинтън, Йоко Оно, Харви Кайтел и още много звездни имена.

Паоло Сорентино (“Младост”) също влиза за пореден път във фестивалната програма с новия си филм “Те”, посветен на изключително противоречивата личност на бившия премиер-министър на Италия Силвио Берлускони. Заснемайки някои от най-виртуозните сцени в досегашното си творчество, Сорентино изтръгва неистово изпълнение от любимия си актьор Тони Сервило, познат от прекрасния „Великата красота”, за който Сорентино печели „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм.

Робърт Редфорд обяви, че “Старецът и оръжието” ще бъде последният му филм като актьор, и като такъв очарователното забавно криминале за елегантния банков обирджия Форест Тъкър e идеално попадение за легендарна кариера. Във филма участва и Кейси Афлек.

Акцент в програмата на тазгодишното издание на кинофестивала са три биографични заглавия,

които ще зарадват не само любителите на този жанр. Рудолф Нуреев, Винсент ван Гог и папа Франциск ще разкажат своята история на голям екран.

1 2

Подобни статии

Top