Кирил Десподов е „Нападател №1“ на Щурм (Грац) за полусезона (ВИДЕО)

Българският национал получи най-високата оценка от специализираното издание Sturmnetz.at

Българският национал Кирил Десподов беше определен за най-добре представил се нападател за отбора на Щурм (Грац) през първия полусезон в австрийския шампионат. Изданието Sturmnetz.at прави обстоен анализ на представянето на всички играчи на Щурм по линии през първия дял от първенството.

Десподов е нападателят, който получава най-висока оценка – 2,29. В австрийската система оценките са межу 1 и 6, като 1 е най-високата и съответно всичко под 4 е слаба оценка.

„Беше невероятна есен от страна на Кирил Десподов. Българинът беше привлечен от Каляри, за да съживи атаката на Щурм и той успя да демонстрира високо ниво от самото начало. Заедно с Беким Балай и Торстен Рьохер, Десподов формира офанзивното трио на Щурм. Със своята изключителна техника, бързина и динамичност той постоянно радваше феновете на Щурм“, се казва в началото на анализа.

„В 13 мача българинът отбеляза 7 гола и направи 7 асистенции. Това прави Десподов най-опасният и успешен играч в редиците на Щурм. Той получава най-високата средна оценка от всички играчи в състава на Нестор Ел Маестро. Рядко може да се забележи подобен тип играч в редиците на Щурм през последните години. Той направи изключителен есенен полусезон“, се пише още в материала на Sturmnetz.at.

„Десподов не само убеждава с изключителните си показатели за средно пробягани километри на мач, но и със своята динамичност, бързина и ентусиазъм. Десподов носи всичко, което Щурм често е пропускал през последните сезони. Той е страхотен удар за офанзивната игра на Щурм. Жалкото е, че българинът най-вероятно ще остане част от отбора само до лятото. Единствено участие в Лига Европа може да задържи българина в Грац за по-дълго“, завършва анализът относно представянето на Десподов.

Подобни статии

Top