Кирил Десподов отпада от баражите за Евро 2020

Нападателят ще се подложи на операция на глезена и ще отсъства от терените до 2 месеца

Българският нападател Кирил Десподов ще се подложи на операция на глезена през следващата седмица и ще отсъства от игра до два месеца, съобщиха от италианския му отбор Каляри.

Десподов, който играе в австрийския Щурм (Грац) под наем до края на сезона, ще се подложи на хирургическата интервенция в клиниката на д-р Кристиан Финк в Инсбрук.

Това означава, че той ще пропусне решителните баражи на националния отбор на България за класиране на Евро 2020 срещу Унгария в София на 26 март, а при успех и срещу победителя от мача между Исландия и Румъния на 31 март.

Мениджърът на футболиста Радостин Василев публикува информация, че възстановяването на Десподов ще продължи 3-4 седмици.

„На 25.02.2020 г. в клиниката на д-р Кристиан Финк в Инсбрук-Австрия ще бъде извършена глезенна артроскопия на националния състезател по футбол на България Кирил Десподов. Операцията ще премахне костен израстък, който предизвиква болка в глезена на футболиста. Процедурата е миниинвазивна и възстановяването на Кирил Десподов ще продължи между 3 и 4 седмици!“, написа Василев във „Фейсбук“.

Десподов има 7 гола и 7 асистенции в 13 мача на Щурм през есента.

Подобни статии

Top