Кирил Милов донесе второ злато за България от Будапеща - DC news

Кирил Милов донесе второ злато за България от Будапеща

Едмонд Назарян остана със сребърен медал от ЕП по борба

Кирил Милов ликува с европейската титла на първенството по борба в Будапеща.

На финала при 97-килограмовите на класическия стил българинът победи финландеца Арви Саволайнен с 4:1. За Милов това е второ отличие от Европейско първенство след среброто през 2019. И второ от унгарската столица, след като през 2018 взе сребро на Световното първенство.

Едмонд Назарян се окичи със сребро. На финала 20-годишният талант отстъпи на турчина Керем Кемал, европейски вицешампион от 2021, с 0:5. Това е второ отличие за Назарян от Европейско първенство след титлата му през 2020. Синът на Армен Назарян получи сребърния си медал от президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович.

Така, класиците приключиха на 6-о място в отборното класиране с 84 т. Лидери са азерите със 165 т., следвани от Турция със 150 т. и Грузия със 114 т. България завърши шампионата с общо 10 медала, като 4 спечелиха жените и по три мъжете съответно в свободния и класически стил.

Титли спечелиха Кирил Милов и Тайбе Юсеин, със сребро се окичиха Ахмед Батаев в свободния стил, както и Едмонд Назарян в класическия, Евелина Николова и Миглена Селишка при жените, а бронз взеха Георги Вангелов и Рамазан Рамазанов в свободния стил, Юлияна Янева при жените и Айк Мнацаканян при класиците.

Класиците се прибират в 17:55 часа днес с полет от Франкфурт.

Подобни статии

Top