Кирил Милов, Мими Христова и Айк Мнацаканян аут от Токио

Милов достигна до 1/4-финалите, Христова и Мнацаканян отпаднаха драматично още в първите си схватки

Българският състезател Кирил Милов претърпя поражение на 1/4-финалите в олимпийския турнир по класическа борба. Нашият представител допусна загуба с 0:6 точки в категория до 97 килограма от Мохамад Хади Сарави (Иран).

Това е трето поражение на българския национал от този 23-годишен съперник.

Ако Мохамад Хади Сарави достигне до финала в категорията, Милов ще бъде изтеглен на репешажите, за да има шанса да продължи битката за бронзово отличие.

В първия си двубой на Олимпиадата българинът победи Кенк Илдем от Турция с 3:1 точки.

Кирил Милов беше много емоционален след поражението. Пред БНТ той благодари за подкрепата на всички фенове.

„За втори път вече тази година ме побеждава. Допуснах грешки, загубих. Дано да надвие, за да ме изведе за репешаж. Иранецът е сериозен състезател. Случват се много интересни неща на тази Олимпиада. Борци, които не са взимали досега медали се представят много по-добре“, сподели Кирил Милов, който не успя да скрие сълзите си от разочарованието.

Преди това загуби на старта претърпяха и другите ни двама представители в борбата за деня Мими Христова и Айк Мнацаканян.

Мими Христова записа поражение с 5:7 точки срещу Меерим Жуманазарова (Киргизстан) в категория до 68 килограма.

Опитната ни състезателка допусна драматична загуба в последните 6 секунди, след като имаше една точка преднина. От щаба ни поискаха видеопреглеждане на заключителната част от срещата, но в крайна сметка беше вдигната ръката на съперничката на Мими Христова.

Шансовете на българката да продължи напред са свързани с репешаж, до който ще стигне, ако Меерим Жуманазарова се класира за финала в категорията.

Малко по-рано Айк Мнацаканян загуби още на старта с 1:3 точки от хърватина Бозо Старчевич в категория до 77 килограма.

Източник: БНТ, Снимка: БФБорба

Подобни статии

Top