Кирил Петков и Асен Василев: Имена на министри не сме казвали, България ще има коалиционно правителство!

Другата седмица – от вторник до събота, ще бъдат разговорите за политиките на бъдещия коалиционен кабинет

Имена на министри не сме казвали и сме се разбрали с коалиционните партньори първо да уточним политиките и след това ще говорим за т.нар. „А“ отбор на България. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на партия „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той определи всички появили се информациии за бъдещи министри като фалшиви новини.

„Трябва да знаете, че имена ние не сме казвали на никой, по никакъв начин, никой от колилционните партньори. Всички сме се разбрали, че първо организираме политиките, заедно. Като мине този процес, на който всички български граждани ще бъдат свидетели, защото ще се излъчва онлайн, няма да е нищо тайно. Едва след това ще говорим за самите отбори, както казахме „А“ отборът на България“, посочи Петков.

По думите му на срещата с Корнелия Нинова вчера е бил уточнен процесът, който трябвало да бъде много ясен. Той щял да изисква 18 отбора по 18 теми и ще се излъчва онлайн.

„Много са конструктивни до този момент всички разговори с всеки един от партньорите, така че сме големи оптимисти, че България ще има коалиционно правителство“, подчерта Кирил Петков.

„Започваме разговорите по политики от вторник до събота. В събота, ако сме се разбрали по основните политики, ще започнем да обсъждаме и персонален състав на правителството“, каза и Асен Василев.

Запитан кои имена от тези на служебния кабинет са обсъждани, той посочи: „Нито едно име не е обсъждано, преди да завършим с пълно съгласие по това какво ще прави правителството. Нашите две имена са споменати като номинации. Нищо не е обсъждано до момента и няма да бъде обсъждано, докато не се разберем по политиките. Схема също няма договорена“, категоричен беше Василев.

„България ще има коалиционно правителството. Всички вие ще бъдете свидетели на тези преговори, те ще бъдат много прозрачни, с най-добрите експерти във всяка една от групите“, заключи Кирил Петков.

Снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top